Pyetjet parlamentare të: Bekim Haxhiu

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
23/06/2020 Kulturë
Kabinet qeveritar, E nderuar ministre, Tani më shumë se 18 muaj janë bërë që kur me propozim amendamentin tim Kuvendi i Kosovës ka ndarë 200 mijë euro për shtatoren në parkun “Fadil Vokrri”. Edhe pse mjetet buxhetore kanë qenë të siguruara, p
Lexo më shumë
Vlora Dumoshi Po
23/06/2020 Kulturë
A mund të presim që inaugurimin e parkut dhe shtatores ta kemi përpara ndeshjes së parë kualifikuese të kombëtares së Kosovës në muajin shtator? A mund të procedojmë dhe a mund të shpresojmë që një motivim shtesë për sportistët tanë ta kemi shtatoren e l
Lexo më shumë
Vlora Dumoshi Po
23/06/2020 Arsim
I nderuar ministër Ramë Lika, Komuna e Dardanës, ish-Kamenicës, në emër të reformave në arsim ka mbyllur disa shkolla në këtë komunë. Deri më tani janë mbyllur shkollat: “Nuhi Berisha” në fshatin Tugjec, që kishte 30 nxënës, shkolla “7
Lexo më shumë
Ramë Lika Po
23/07/2020 Infrastrukturë
Për shkak të aktualitetit, po e lexoj pyetje. Për shkak që pas pyetjes që kam bërë, kanë filluar edhe disa lëvizje nga ana e kryeministrit. Pra, me Ligjin numër 06/L-059 për Kompleksin Memorial Adem Jashari në Prekaz, përcaktohet statusi i Kompleksit Mem
Lexo më shumë
Avdullah Hoti Po
23/07/2020 Sport
Ngase jemi në prag të miratimit të buxhetit, pyetja ka të bëjë me stadiumin nacional të Kosovës, i cili parashihej të ndërtohet në rrugën magjistrale Prishtinë-Pejë, në lokacionin Korroticë. Fillimisht për këtë projekt ishin planifikuar 25 milionë euro,
Lexo më shumë
Vlora Dumoshi Jo
14/08/2020 Sport
E nderuara ministre, Pas kërkesave të shumat të botës sportive dhe të interesimit të madh të qytetarëve tanë për t’i përcjellë ndeshjet e kombëtares së Kosovës, është paraqitur nevoja që Kosova ta ketë stadiumin nacional me afro 30 mijë ulëse, seps
Lexo më shumë
Vlora Dumoshi Po
14/08/2020 Sport
Pyetja është: kur mund të presim që ky projekt të startojë ose që ju të filloni me procedurat? A ka ndonjë afat kohor, sepse janë bërë pothuajse një vit prej se është bërë projekti në detaje dhe Ministra e Kulturës, Rinisë dhe Sportit nuk ka filluar me p
Lexo më shumë
Vlora Dumoshi Jo
08/10/2020 Shëndetësi
I nderuar ministër Zemaj, Javën e kaluar është raportuar në media për përdorimin e oksigjenit të palicencuar në institucione publike shëndetësore në kuadër të SHSKUK-së. Siç jeni të informuar, tre vjet më parë në SHSKUK kanë vdekur tre pacientë që dyshoh
Lexo më shumë
Armend Zemaj Po
08/10/2020 Infrastrukturë
I nderuar ministër, Tani e disa vite ka filluar edhe zgjerimi i rrugës Prishtinë Mitrovicë, por punimet po shkojnë shumë ngadalë. Për shkak të punimeve që po zhvillohen shumë ngadalë, janë krijuar dhjetëra pengesa në rrugë, të cilat po vështirësojnë qark
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
30/11/2020 Ekonomi
Sipas raportimeve të fundit ditë më parë janë bllokuar xhirollogaritë e dy ndërmarrjeve publike me rëndësi të veçantë për shtetin tonë, pra janë bllokuar xhirollogaritë e Telekomit dhe të Trepçës. Sipas Kushtetutës së Kosovës dhe Ligjit për ndërmarrje pu
Lexo më shumë
Avdullah Hoti Po
30/11/2020 Ekonomi
Po jua bëj me dije që unë pyetjen e kam parashtruar më 9 nëntor dhe ky veprim, d.m.th. ky input i përkohshëm, a mund të presim që në të ardhmen kjo mbështetje të jetë afatgjate që punëtorët të mos presin datën 1 dhjetor, ose 1 janar prapë me frikën se do
Lexo më shumë
Avdullah Hoti Po
30/11/2020 Arsim
I nderuar ministër, Që nga viti 2012 ka filluar iniciativa për themelimin e Universitetit të shkencave të mjekësisë, ndërsa në vitin 2014 Këshilli i Fakultetit të Mjekësisë ka mandatuar dhjetë profesorë për të përpiluar elaboratin i cili parasheh shndërr
Lexo më shumë
Ramë Lika Po