Pyetjet parlamentare të: Bekim Haxhiu

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
02/04/2021 Arsim
E nderuar ministre, Po besoj që jeni njoftuar me problemet e veçanta që janë shkaktuar në Komunën e Dardanës, në emër të reformave në arsim, ku janë mbyllur disa shkolla në këtë komunë. Deri më tani janë mbyllur shkolla “Nuhi Berisha” në fsha
Lexo më shumë
Arbërie Nagavci Po
26/04/2021 Kulturë
Unë po e lexoj pyetjen. Me propozim-amendamentin tim Kuvendi i Kosovës me Buxhetin e vitit 2019 ka ndarë 200 000 euro për shtatoren në Parkun Fadil Vokrri. Më pas Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka vazhduar me procedurat për përzgjedhje dhe puni
Lexo më shumë
Hajrullah Ceku Po
26/04/2021 Kulturë
Duke njohur edhe infrastrukturën e stadiumit, por edhe hapësirën përreth, pra ideja që të ndërtohet edhe parku afër stadiumit ka qenë mu për shkak të parcelës, e cila është pronë e Komunës përballë dhe mundësia që qytetarët edhe të vijnë e të fotografohe
Lexo më shumë
Hajrullah Ceku Po
26/04/2021 Shëndetësi
I nderuar ministër, Prej fillimit të Pandemisë COVID-19 profesionistët shëndetësor kanë qenë në vijën e parë të frontit të luftës me Pandeminë. Gjithashtu, në këtë betejë me Pandeminë punë të jashtëzakonshme kanë bërë edhe stafi mbështetës, Inspektorati
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
20/05/2021 Shëndetësi
: Faleminderit, kryetar! Pasi që është hera e dytë që kjo pyetje po vjen në seancë, po e lexoj pyetjen. Unë kërkoj nga ministrat që të jenë më të përgjegjshëm dhe të vijnë në seancë për t’iu përgjigjur pyetjeve parlamentare të deputetëve. Pyetja ës
Lexo më shumë
Arben Vitia Jo
27/05/2021 Shëndetësi
I nderuar kryeministër, Në mbledhjen e Qeverisë më 21. 4. 2021, me propozim të ministrit Hekuran Murati, ju keni ndarë mjetet buxhetore për pagesat shtesë për punëtorët shëndetësorë, stafin mbështetës dhe për sektorin e sigurisë. Me këtë vendim, pagesat
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
27/05/2021 Shëndetësi
Kryeministër, ju nuk u përgjigjët në pyetjen time. Ju e dhatë një elaborat tuajin për çështjen me pandeminë. Se sa keni bërë për vaksinimin e punëtorëve shëndetësorë, e dimë të gjithë, prandaj është dashur që të shkohet në Kukës që të vaksinohen. Por, py
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
27/05/2021 Shëndetësi
I nderuar ministër, Bazuar në të dhënat e deritanishme, Qeveria e Kosovës ende nuk ka nënshkruar kontratë për furnizim me vaksinat anti-COVID-19. Kosova mbetet vendi i vetëm në Evropë që ende nuk ka mundur të nënshkruajë një kontratë për blerjen e vaksin
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
27/05/2021 Shëndetësi
I nderuar ministër, Bashkimi Evropian ka iniciuar një padi kundër Astra Zeneca për vonesat në furnizim me vaksinat. Çka të bëjnë qytetarët me ju dhe me Qeverinë e Republikës që ka këto vonesa? A duhet 38 t’ju padisin? Kur jemi te padia, sot
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
03/06/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryesuese! I nderuar ministër, Ka disa muaj që në kujdesin parësor shëndetësor ka mungesë të insulinës, për këtë arsye qytetarët dhe qendrat kryesore të mjekësisë familjare janë ankuar se Ministria e Shëndetësisë nuk ka bërë furnizimin me i
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
03/06/2021 Shëndetësi
Faleminderit për përgjigje, ministër, po aty pjesën e dytë nuk më dhatë përgjigje se a do t’i kompensoni qytetarët, të cilët janë detyruar të blejnë vetë insulinën. Dhe çështja tjetër, i nderuar ministër, Ministria që ju udhëhiqni, sapo e thatë që
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
03/06/2021 Kulturë
Faleminderit, kryesuese! I nderuar ministër, Më 14 qershor 2019 është prezantuar projekti i Stadiumit Kombëtar apo Stadiumit Nacional të Kosovës në futboll, ky është një nga projektet më të rëndësishme kapitale sa u përket investimeve në futboll në vendi
Lexo më shumë
Hajrullah Ceku Po
24/06/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! I nderuar ministër, Bazuar në të dhënat e deritanishme të publikuara në media, Qeveria e Kosovës ka pranuar donacion afër 170 mijë doza të vaksinave dhe ende nuk është furnizuar me vaksinat anti-COVID të kontraktuar Pfizer. Ju keni
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
24/06/2021 Shëndetësi
Deri më sot veç për të keq më ke bindur, për të mirë kurrgjë. Po e vazhdojmë, i nderuar ministër, me pyetjen e dytë. Sipas Ligjit nr. 07/L-06 për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19 në territorin e Republikës së Kosovës, neni 16 dhe 17, si dhe
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
24/06/2021 Shëndetësi
Faleminderit! Unë po e lë në ndërgjegjen e ministrit këtë saktësinë e tij për këtë proces. Unë pyes për veri, ky përgjigjet për Shtërpcë, edhe arsyetimin e përzënies së ekipit se demek qenkan vaksinuar të gjithë në pjesën veriore, unë po ju tregoj që jo
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
07/07/2021 Infrastrukturë
Faleminderit, kryetar! I nderuar Kryeministër, Ministria e Drejtësisë e Kosovës ka paditur Malin e Zi, Komunën e Budvës dhe kompaninë Sunraf Beach Properties duke kërkuar kthimin e rreth 4 555 metrave katrorë pronë në shëtitoren Rafailoviq, e cila ka qen
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
07/07/2021 Infrastrukturë
Faleminderit për sqarimin Kryeministër! Vetëm po dua t’jua përkujtoj që ju këtë vend e keni bllokuar me kauzën tuaj të demarkacionit. Qytetarëve ua ke humbur mundësinë e liberalizimit të vizave, duke brohoritur në Kuvend, Qakorri, Zhlebi, Ça
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
07/07/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! I nderuar ministër, Bazuar në Ligjin 06/L-081 për qasje në dokumente publike, në cilësinë e deputetit të Kuvendit të Kosovës dhe si anëtar i Komisionit për Shëndetësi, më 23.6.2021 kam kërkuar që të më mundësohet shikimi i kontratë
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
22/07/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! Është hera e dytë që ministri i Shëndetësisë nuk po vjen të përgjigjet në seancë. Pyetja ka të bëjë dhe unë po e lexoj për mospërputhjen e madhe me numrin e raportimeve të vaksinimeve dhe pas pyetjes sime parlamentare, që e ka
Lexo më shumë
Arben Vitia Jo
22/07/2021 Shëndetësi
E kam thënë edhe në seancën e kaluar, që ministri i Shëndetësisë kur s’ka përgjigje ikën, nuk vjen këtu dhe ikën nga përgjegjësia dhe nga përballja me deputetë. Pra, pyetja ka të bëjë me njëmijë teste, të cilat janë pranuar donacion nga Serbia në Q
Lexo më shumë
Arben Vitia Jo
16/07/2021 Shëndetësi
Po, i nderuar kryetar, pyetja ka të bëjë me donacionin e pranuar të 1 000 testeve COVID nga Serbia në Qeverinë Kurti 1. Sipas raportimeve të udhëheqësve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, Komisioni Parlamentar për Shëndetësi, që i kemi konta
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
02/08/2021 Shëndetësi
Kjo është forma e raportimit më 15 korrik, i nderuar ministër, kjo më 16, dallojnë shumë dhe ka një mospërputhje të madhe. Pastaj me raportimet me datën 17. Pra, ka një ndryshim jashtëzakonisht të madh, një mospërputhje totale në raportimet e Ministrisë
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
19/10/2021 Arsim
E nderuara ministre, Viti i ri shkollor filloi me vonesë për shkak të situatës së pandemisë COVID-19. Më datë 27 shtator mësimin e filluan të gjithë nxënësit në Kosovë, përveç nxënësve të komunës së Dardanës në brezin kufitar me Serbinë. Për problemet e
Lexo më shumë
Arbërie Nagavci Po
20/01/2022 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! Është hera e dytë që kjo pyetje vjen në Kuvend. Është për një çështje shumë të rëndësishme, është për spitalin e fëmijëve që është inauguruar në muajin shtator. Ai spital ende vazhdon të jetë jashtë funksionit. Ministri i
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
20/01/2022 Shëndetësi
Faleminderit, i nderuar ministër! A keni kërkuar përgjigje, llogaridhënie nga Ministria që e udhëhiqni përse është bërë inaugurimi i këtij spitali kur nuk ka qenë teknikisht i pranuar, kur nuk ka qenë i gatshëm për të ofruar shërbime. Është bërë për
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
22/02/2022 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! I nderuar ministër, Ministria e Shëndetësisë në vitin 2020 ka publikuar konkursin për shkollim specialistik dhe më pas ka publikuar dhe nënshkruar kontratat me përfituesit e specializimeve. Specializantët e psikologjisë klinike kan
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
22/02/2022 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! Faleminderit, i nderuar ministër! Unë e kuptoj që e keni marrë detyrën tani e disa muaj, mirëpo detyra e Ministrisë së Shëndetësisë nuk është deskriptive, por është vendimmarrëse. Problemi është i njohur. Vendimmarrja i takon Minis
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
22/02/2022 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! I nderuar ministër, Prej fillimit të procesit të vaksinimit në Kosovë, Ministria e Shëndetësisë nuk po i publikon të dhënat për vaksinim në komunat veriore të Kosovës, në Zveçan, Mitrovicë Veriore, Leposaviq, Zubin-Potok dhe në kom
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
22/02/2022 Shëndetësi
Faleminderit, i nderuar ministër! Unë ju respektoj si profesionist, po si duket edhe ata që t’i kanë përgatitur raportet të kanë vendosur në lajthitje. Ju thatë, edhe s’është e vërtetë, edhe treguat që komunat veriore nuk e kanë pranuar vaksi
Lexo më shumë
Rifat Latifi Jo
07/04/2022 Shëndetësi
Përshëndetje për ministrin! Më lejoni që në fillim sot në Ditën Botërore të Shëndetit të shprehe mirënjohjen time për të gjithë profesionistët shëndetësorë të cilët dhanë një kontribut të jashtëzakonshëm në kujdesin ndaj pacientëve dhe falë tyre, ne e ke
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
07/04/2022 Shëndetësi
Po vazhdoj me pyetjen tjetër për ministrin Latifi. I nderuar ministër, Prej se është emëruar Bordi i ri i SHSKUK-së dhe menaxhmenti aktual, listat e pritjes së pacienteve po rriten në vazhdimësi. Është e vërtetë që edhe në të kaluarën ka pasur lista
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
26/05/2022 Shëndetësi
: Faleminderit, kryetar! Ndiej keqardhje që s’bënte mikrofoni. I nderuar ministër, Numri i rasteve pozitive me COVID-19 ka rënë ndjeshëm, janë vetëm 157 raste aktive dhe numri i hospitaliziemve është njëshifror. Në kohën kur kemi pasur valë me numë
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
26/05/2022 Shëndetësi
Po faleminderit ministër për përgjigjen! I nderuar ministër, Në media është raportuar se paraardhësi juaj, ish-ministri Arben Vitia e ka filluar punën në kompaninë Oliv. Në foton e publikuar në media ai shihet me stafin e kësaj kompanie. Në aplikacionin
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
26/05/2022 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! I nderuar ministër, sa për sqarim edhe mosveprimi përbën konflikt interesi pastaj për juve. I nderuar ministër,Listat e pritjes për operacione dhe procedura diagnostikuese po rriten çdo ditë. Për koronagrafi, lista e pritjes ka qen
Lexo më shumë
Rifat Latifi Po
22/06/2022 Kulturë
Më falni, s’po bën mikrofoni, kryetar! Ndoshta merret dikush dhe e rregullon këtë, po edhe votimin elektronik. I nderuar ministër, Më 31 maj ministria që ju udhëhiqni ka publikuar Udhëzimin administrativ nr. 01/2022 për kushtet, kriteret dhe proced
Lexo më shumë
Hajrullah Ceku Po
29/09/2022 Shëndetësi
Tani pas një viti e gjysmë të punës suaj, cilat janë veprimet që keni ndërmarrë për të ndaluar ikjen e profesionistëve shëndetësorë nga sektori publik në atë privat?
Rifat Latifi Po
29/09/2022 Shëndetësi
Pas raportit skandaloz të auditorit,që po bëhet në kurriz të pacientëve, cilat janë veprimet tuaja për këto keqpërdorime të evidentuara nga auditori?
Rifat Latifi Po
27/10/2022 Infrastrukturë
Kur pritet të fillojë realizimi i këtij projekti, ndërtimi i mbikalimit në Klinë të Epërme në lagjen Mecinaj, pasi që është edhe buxheti i ndarë? Pyetje ne vazhdim: Nëse ka kushtuar mbikalimi, këtu në një hyrje të Prishtinës 160 mijë euro, pse po u da
Lexo më shumë
Liburn Aliu Po
09/12/2022 Sport
Përse keni ndërprerë realizimin e projektit për ndërtimin e stadiumit nacional? Për realizim të projektit do të duhej të fillonin punët, ndërsa tani nuk ka asnjë përgjigje, ndonëse janë shpenzuar mbi 1.5 milionë euro për studim të fizibilitetit dhe për p
Lexo më shumë
Hajrullah Ceku Po