Deklarimet jashtë rendit të ditës të: Abelard Tahiri

Data Sektori Çështja
02/04/2021 Administratë
Të dashur qytetarë të Republikës së Kosovës, Të nderuar deputetë, Sot po bëjmë një hap të rëndësishëm në themelimin e komisioneve të Kuvendit. Për të qenë ky Kuvend funksional, ka edhe një hap të dytë që jep kuptim, e ajo është agjenda e Qeverisë. Nj
Lexo më shumë
06/05/2021 Dialog
Faleminderit! Të nderuar deputetë, Anëtarë të Kabinetit qeveritar, E nderuar kryesuese, Javën që lamë pas kryeministri Kurti ishte për vizitë në Bruksel. Kjo është pritur, pasi që duket qartë që ka një angazhim testues rreth rifillimit të dialogut
Lexo më shumë
20/05/2021 Drejtësi
I nderuar kryetar, Të nderuar deputetë, Para dy ditësh kryeministri Kurti mori pjesë në darkën e Borelit me kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimor. E inkurajojmë kryeministrin Kurti që të marrë pjesë të gjitha iniciativat rajonale, të cilat
Lexo më shumë
27/05/2021 Drejtësi
Faleminderit, kryesuese! Të nderuar deputetë, I nderuar Kabinet qeveritar, Javën e kaluar kam ngritur një çështje, me të cilën kryeministri hezitoi të përgjigjet. Kësaj here kam dy çështje, të cilat kërkoj sqarime nga kryeministri apo nga cilindo an
Lexo më shumë
27/05/2021 Anti-Korrupsion
Kryetar, faleminderit! Paraprakisht ju nuk ishit këtu prezent, por po tentohet, ndoshta nuk e di a është strategji juaja e mazhorancës që zëri i opozitës, sidomos i deputetëve të mos dëgjohet në temat, të cilat janë shumë të rëndësishme, tepër të rën
Lexo më shumë
24/06/2021 Punë të Jashtme
Faleminderit! Dua ta vazhdoj aty pikërisht ku e la shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, zonja Kusari. : Nuk ka dekurajim më të madh për gratë në Republikën e Kosovës se sa kur shohin ndaljen në gjysmë të mandatit të një gruaje profesi
Lexo më shumë
07/07/2021 Punë të Jashtme
Të nderuar deputetë, I nderuar Kabinet Qeveritar, I nderuar kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Ka disa muaj që Serbia ka vënë një ofensivë diplomatike politike duke përdorur çdo mënyrë, çdo mjet, duke plasuar të pavërteta e trillime, duke u
Lexo më shumë
22/07/2021 Punë të Jashtme
Të nderuar deputetë, Të dashur bashkatdhetarë, Kryeministër, mirë se u ktheve në Republikën e Kosovës, shpresojmë që qëndrimi yt 14-ditor në bregdetin e Greqisë dhe në bregdetin e Francës po ta jep një farë busti, një farë shtytje për të fillua të hy
Lexo më shumë
06/08/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! Të nderuar deputetë, Të dashur qytetarë të Republikës së Kosovës, Fillimisht dua t’i shpreh ngushëllime familjes së policit, i cili sapo ndërroi jetë nga ballafaqimi me COVID-19. Pra, gjithashtu po e shfrytëzoj këtë fjalë që t’
Lexo më shumë
12/08/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! Të nderuar deputetë të Kuvendit të Republikës, Të dashur qytetarë, Tashmë është e qartë se vendi ynë po hyn në një fazë të re të ballafaqimit me COVID 19, apo më mirë thënë, me variantin e ri Delta. Javën e kaluar, ditën e pre
Lexo më shumë
20/09/2021 Punë të Brendshme
Të nderuar deputetë, I nderuar kryetar i Kuvendit, I nderuar Kabinet qeveritar, Kryeministri i Republikës në dialog duhet të shkojë për njohje dhe ulëse në OKB dhe kurrsesi nuk mund të shkoni për ta redaktuar të vërtetën e historisë sonë si popull dh
Lexo më shumë
04/10/2021 Punë të Jashtme
Faleminderit! I nderuar kryetar i Kuvendit, Të nderuar kolegë deputetë, Sot dy javë më parë Qeveria e Republikës së Kosovës vendosi reciprocitet në targa me Republikën e Serbisë. 7 Vendimi ky i pakonsultuar me askënd, as me ne si parti opozitare, a
Lexo më shumë
19/05/2022 Energji
Faleminderit, e nderuar kryesuese, Të nderuar kolegë deputetë, Si Grup Parlamentar i Partisë Demokratike të Kosovës dhe si opozitë në këtë Kuvend kemi qenë të bindur se vendimi i Zyrës së Rregullatorit të Energjisë Elektrike, i përkrahur nga Zyra e krye
Lexo më shumë
14/04/2022 Energji
Faleminderit, kryetar! Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike, që nga fillimi, që nga debati për shtrenjtimin e energjisë elektrike, e kemi kundërshtuar dhe i kemi përdorur të gjitha mjetet ligjore të mundshme që i kemi pasur në dispozicion, në mënyrë
Lexo më shumë