Pyetjet parlamentare të: Time Kadrijaj

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
20/05/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar i Kuvendit! Meqenëse ministri nuk paska ardhur, se sigurisht është i zënë duke kontaktuar me këto kompanitë farmaceutike për sigurimin e vaksinës, ia falim diqysh këtë, po le t’i sigurojë se e mori në qafë këtë popull. I vetmi
Lexo më shumë
Arben Vitia Jo
27/05/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar i Kuvendit! Ministër, I vetmi institucion që mbikëqyr institucionet shëndetësore, qoftë publike apo private, është Inspektorati Shëndetësor. Duke pasur parasysh se numrin e institucioneve që mbikëqyr është 26 shumë i madh, ndërsa nu
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
03/06/2021 Financa
Faleminderit, nënkryetare e Kuvendit! Ministër, është krijuar një praktikë e keqe dhe jo korrekte në Ministrinë e Punës, që invalidët duhet të lajmërohen çdo vit në Komision për Invaliditet që të dëshmojnë invaliditetin. 18 Ndodh që ky komision ta refuzo
Lexo më shumë
Hekuran Murati Po
03/06/2021 Financa
Ministër, nuk janë në pyetje veç invalidët civilë apo invalidët e luftës, por edhe invalidë të lindur apo që e kanë fituar invaliditetin prej periudhës së lindjes deri tash, ndonjë aksident në punë. P.sh. te kjo kategori iu vazhdohet, vetëm se çdo vit du
Lexo më shumë
Hekuran Murati Po
03/06/2021 Dialog
Faleminderit! Zoti kryeministër, Përgjatë viteve keni deklaruar se në tavolinë me Serbinë nuk duhet të ulemi pa pasur një platformë për dialogun. Keni qenë njëherë në Bruksel, dhe sipas raportimeve do të shkoni prapë gjatë muajit qershor. 20 Zoti kryemin
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
11/06/2021 Shëndetësi
Faleminderit Kryetar i Kuvendit! I nderuar ministër, Në vazhdimësi kemi kërkuar që institucionet shëndetësore të furnizohen me barna dhe material tjetër kirurgjik. Në vazhdimësi ka pasur mungesa të furnizimit dhe të them të drejtën institucionet shëndetë
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
07/07/2021 Shëndetësi
Faleminderit, kryetar! Zoti ministër, e dini që në kryeqytetin tonë në Prishtinë jetojnë, ashtu siç po thuhet sipas statistikave, afërisht 500 mijë banorë, ndërsa është kryeqendra e vetme e cila nuk ka spital të qytetit. Përderisa qendrat e tjera, ju e d
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
07/07/2021 Shëndetësi
Faleminderit! Unë shpresoj që të realizohet ky projekt i madh, sepse është në të mirë të qytetarëve të kryeqytetit. Po ndërkohë, meqë s’po mund të ikim prej procesit të vaksinimit, më arriti një informatë se në qendrën “1 Tetori” po vak
Lexo më shumë
Arben Vitia Po
02/08/2021 Punë të Jashtme
. Çështja ka të bëjë, se plot ambasada tona kanë ngelur pa ambasadorë dhe me vrullin që janë shkarkuar ambasadorët, unë kam menduar që shumë shpejt do të zëvendësohen, sepse situata në të cilën gjendet Kosova me procesin e dialogut dhe mosprania e
Lexo më shumë
Donika Gërvalla Jo
02/08/2021 Punë të Jashtme
Pas Marrëveshjes së Uashingtonit, një prej pikave ka qenë edhe mosaplikimi për anëtarësim në organizata ndërkombëtare, gjë që nga ju është kundërshtuar ashpër, se me këtë punë po i bëhet dëm Kosovës. Për anëtarësim në organizata ndërkombëtare nevojitet n
Lexo më shumë
Besnik Bislimi Jo
18/11/2021 Anti-Korrupsion
Kryeministër, Keni abuzuar shumë me çështjen e shpronësimeve, edhe si Lëvizje Vetëvendosje, edhe si Qeveri. Duke dashur që të ketë transparencë, po ju drejtohem me këtë pyetje: A jeni kundër shpronësimeve në koncept dhe nëse jeni kundër, sa shpronësime i
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
18/11/2021 Anti-Korrupsion
Ajo çka desha sot të marrë si përgjigje prej juve, zoti kryeministër, është se, e thashë në fillim, keni abuzuar shumë me procesin e shpronësimeve. Unë e kam këtu listën e shpronësimeve që i keni bërë në Qeverinë Kurti 1 dhe Qeverinë Kurti 2. Esenca dhe
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
18/11/2021 Infrastrukturë
Ministër, Në një mbledhje të Qeverisë u është miratuar kërkesa e juaj për ndërtimin e autostradës Prizren - Tetovë, ku Qeveria ka ndarë 150 milionë për këtë autostradë. Ne nuk jemi kundër ndërtimit të kësaj autostrade, por duke e ditur se ne kemi autostr
Lexo më shumë
Liburn Aliu Po
25/11/2021 Energji
Faleminderit, kryetar i Kuvendit! Kryeministër, më 11 prill 2021, me kërkesë të deputetëve të Vetëvendosjes dhe me votë të tyre, Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti me shumicë votash pati votuar për të paguar 11 milionë euro për rrymë
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
25/11/2021 Energji
Veç po ta rikujtoj, kryeministër. Sa ishit në opozitë, keni akuzuar çdo qeveri për të njëjtën temë, nuk keni lënë qeveri e zyrtarë qeveritarë pa e akuzuar e denigruar deri në pikën më të ulët të mundshme. Sa ishit opozitë fajin e kishte, sipas jush, qeve
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
22/02/2022 Punë të Jashtme
Faleminderit, kryetar i Kuvendit! Pyetja është për ministren e Punëve të Jashtme: Ministre, është bërë një vit prejse Kosova dhe Izraeli kanë vendosur marrëdhënie diplomatike. Kjo u bë me qëllim të normalizimit të raporteve Kosovë - Serbi dhe kjo marrëve
Lexo më shumë
Donika Gërvalla Po
22/02/2022 Punë të Jashtme
Faleminderit ministre për përgjigjen! Nuk është hera e parë që e bëjmë, jo veç në mandatin e juaj si ministre, por rregullisht, sepse është në interesin e Kosovës. Cilado Qeveri që të vijë është në interesin e Kosovës që ta dimë se sa ka progres në polit
Lexo më shumë
Donika Gërvalla Po
28/04/2022 Drejtësi
Faleminderit, kryetar i Kuvendit! Në programin e Qeverisë së Vetëvendosjes, edhe gjatë fushatës zgjedhore keni premtuar që sapo të vini në pushtet, do të nisni procedurat për padi për gjenocid ndaj Serbisë. Është bërë më shumë se një vit Qeveria Kur
Lexo më shumë
Albulena Haxhiu Po
28/04/2022 Drejtësi
Kjo çështje është e një rëndësie të veçantë. Djemtë e rastit “Kumanova” po vuajnë në dënimet në burgjet e Maqedonisë së Veriut. Gjykata Supreme, më 31. 12. 2021 i vërtetoi vendimet e Shkallës së Parë dhe Shkallës së Dytë. Ekziston një marrëve
Lexo më shumë
Albin Kurti Jo
19/05/2022 Shëndetësi
: Faleminderit, kryetar i Kuvendit! Ministri po e shoh që nuk është këtu, po është një çështje tepër e rëndësishme. Gjatë kontakteve të vazhdueshme që kemi pasur me qytetarët e Kosovës, të gjithë kanë ankese që për të marrë shërbime në Qendrën Klinike Un
Lexo më shumë
Rifat Latifi Jo
22/06/2022 Shëndetësi
Megjithatë, do ta parashtroj pyetjen. Ministrit i dëshiroj shërim të shpejtë, sepse na është lajmëruar përmes një sekretarie që sot nuk do të jetë këtu për shkak të gjendjes së rëndë shëndetësore, ndërsa në fakt mbrëmë e kam parë në një takim dhe në një
Lexo më shumë
Rifat Latifi Jo
22/06/2022 Financa
: Faleminderit, kryetar i Kuvendit! I nderuar kryeministër, Gjatë Forumit ekonomik që është mbajtur në Davos ju e keni takuar edhe kryeministrin e Malit të Zi, Abazoviqin. Po edhe gjatë takimit të fundit, që ishte presidenti i Malit të Zi, Gjukanoviqi, i
Lexo më shumë
Albin Kurti Po
08/02/2024 Shëndetësi
Dua edhe njëherë të na tregojë ministri se a i ka siguruar barnat Morbus Crohn për këtë pacientët?
Arben Vitia Po
08/02/2024 Punë të Jashtme
Pyetja që kam dashur t’ia parashtroj kryeministrit ka qenë: a po presim ndonjë njohje të re?
Albin Kurti Jo
08/02/2024 Infrastrukturë
A mundeni ta përkrahni projektin e rrugës së bjeshkës Pleqe e Milishevc si dhe projektin e rrugës së bjeshkës së Deçanit?
Liburn Aliu Jo
08/02/2024 Infrastrukturë
Në bazë të cilave standarde keni planifikuar mënyrën e shpronësimeve mbi të cilat rregullore dhe ligje jeni duke i bazuar procedurat e tenderimeve dhe projektet në rrugën Prizren-Tetovë?
Liburn Aliu Jo
07/03/2024 Punë të Jashtme
A do të kemi njohje të reja, a do të kemi anëtarësime të reja dhe ku po shkon politika e jashtme?
Albin Kurti Jo
06/10/2023 Shëndetësi
Prapë është e njëjta çështje, mungesa e barnave për një sëmundje të caktuar dhe të rrallë, e cila ka një kosto të lartë buxhetore, sigurisht që ju e dini sa kushton kjo terapi dhe ka muaj që mungon. Është fjala për të sëmurët me morbuskrom. Kur do t
Lexo më shumë
Arben Vitia Jo
06/10/2023 Punë të Jashtme
Keni thënë se do të kemi dhe jemi afër për ta marrë njohjen nga Greqia, ndërsa jeni demantuar nga vetë personalitetet e Greqisë se nuk do ta njohim Republikën e Kosovës. Si qëndron gjendja?
Albin Kurti Jo