Pyetjet parlamentare

  Emri Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigja
  Sociale
  Pyetja ime për kryeministrin, zotin Hoti, është pse po ndodhin vonesat në kompensimin e mjeteve materiale ndaj ish të burgosurve politikë, të cilët kishin vuajtur vite të tëra nëpër burgjet e Serbisë? Disa të burgosur pas çlirimit nga burgjet serbe kanë
  Lexo më shumë
  Avdullah Hoti Po
  Drejtësi
  Kur Qeveria e Kosovës do të marrë vendim që pushimorja e fëmijëve në Deçan t’i kthehet në pronësi Komunës së Deçanit? Për juve, të nderuar deputetë dhe për opinionin dëshiroj t’i them disa fjalë lidhur me këtë çështje. Pushimorja e fëmijëve n
  Lexo më shumë
  Avdullah Hoti Po
  Drejtësi
  I nderuar kryeministër, Kabinet qeveritar, Kolege dhe ju kolegë deputetë, I nderuar zëvendëskryeministër, zoti Selmanaj, Në çdo fushatë elektorale ju personalisht, por edhe Lidhja Demokratike e Kosovës keni proklamuar se me ardhjen në pushtet të Lidhjes
  Lexo më shumë
  Driton Selmanaj Po
  Kulturë
  Kabinet qeveritar, E nderuar ministre, Tani më shumë se 18 muaj janë bërë që kur me propozim amendamentin tim Kuvendi i Kosovës ka ndarë 200 mijë euro për shtatoren në parkun “Fadil Vokrri”. Edhe pse mjetet buxhetore kanë qenë të siguruara, p
  Lexo më shumë
  Vlora Dumoshi Po
  Kulturë
  A mund të presim që inaugurimin e parkut dhe shtatores ta kemi përpara ndeshjes së parë kualifikuese të kombëtares së Kosovës në muajin shtator? A mund të procedojmë dhe a mund të shpresojmë që një motivim shtesë për sportistët tanë ta kemi shtatoren e l
  Lexo më shumë
  Vlora Dumoshi Po
  Arsim
  I nderuar ministër Ramë Lika, Komuna e Dardanës, ish-Kamenicës, në emër të reformave në arsim ka mbyllur disa shkolla në këtë komunë. Deri më tani janë mbyllur shkollat: “Nuhi Berisha” në fshatin Tugjec, që kishte 30 nxënës, shkolla “7
  Lexo më shumë
  Ramë Lika Po
  Kulturë
  I nderuar kryeministër, Kabinet qeveritar, Të nderuar kolegë deputetë, Qytetarë të nderuar, Pyetja ime shkon për ministren e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, zonjën Vlora Dumoshi, bazuar në vendimin 02/03 të Qeverisë së Kosovës, po flas për Qeverinë Kurti,
  Lexo më shumë
  Vlora Dumoshi Po
  Kulturë
  Po, kisha dashur ndoshta vetëm një sqarim, nëse flasim vetëm për sektorin e kulturës, zonja ministre, keni pasur një takim virtual nëse e kujtoj, më 31 mars të këtij viti, me disa nga aktorët e institucioneve kulturore dhe më pas kujtoj që ka qenë një pr
  Lexo më shumë
  Vlora Dumoshi Po
  Financa
  I nderuar Kabinet qeveritar, Të nderuar kolegë deputetë, Jemi dëshmitarë se bashkatdhetarët tanë në diasporë janë ndër më meritorët për luftën, pavarësinë dhe shtet ndërtimin tonë. Bashkatdhetarët tanë janë ata, të cilët e ndajnë kafshatën e gojës me fam
  Lexo më shumë
  Hykmete Bajrami Po
  Arsim
  I nderuar ministër, është e dijshme që pesha e rëndë e çantave, të cilët fëmijët tanë i bartin librat dhe pajisjet e tjera shkollore, është duke rrezikuar shëndetin e tyre. Njëkohësisht, duke shkaktuar dhimbje të boshtit kurrizor dhe lodhje të madhe e kj
  Lexo më shumë
  Ramë Lika Po
  Kulturë
  Pyetja ime ka të bëjë me trashëgiminë kulturore, më konkretisht marrja e masave mbrojtëse për objektin e shkollës “Ismail Qemali” në Ferizaj. E nderuara zonja Vlora Dumoshi, të gjithë e dimë vlerën dhe rëndësinë e veçantë për objektet e trash
  Lexo më shumë
  Vlora Dumoshi Po
  Punë të Brendshme
  Çështjen, të cilën do ta nge tash drejtuar zotit Agim Veliu që ka të bëjë me gjendjen dhe kushtet e rënda të punës për zjarrfikësit në përgjithësi, e sidomos ata në Ferizaj. Prej vizitës që e kam pasur në Brigadën e Zjarrfikësve në Ferizaj, kam ku
  Lexo më shumë
  Agim Veliu Po