Të gjitha pyetjet

 • 12/02/2019 Pyet: Ermal shabani Komuna: Ferizaj Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje deputeti Kurti, pyetja ime ka të bëj me parandalimin e bastorëve, kazinove dhe lojërave elektronike. Kohëve të fundit në Kosovës kanë filluar të hapen shumë bastore ilegale dhe nëse nuk do të ndërrmerren masa ky vend mund të shëndërrohet në një vend kriminal që vjen si rezultat i kësaj veprimtarie. Cila është mundësia që të parandalohet përdorimi i tyre, që të ngrisni zërin për këtë çështje sa më shpejt që është e mundur?

 • 11/02/2019 Pyet: Florim Komuna: Podujevë Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje deputeti Kurti, pyetja ime ka të bëj me pensionet që Serbia duhet t’ua kthej pensionistëve shqiptarë. Cili është mendimi juaj për këtë çështje, sepse kam ndëgjuar raste nga qytetarë të Kosovës që kanë shkuar në Serbi dhe po i marrin ato pensione. A mendon që një gjë të tillë do ta bëjnë institucionet tona apo duhet ne individualisht t’ia kërkojmë ato Serbisë?

 • 10/02/2019 Pyet: Habib Ademi Lummadh, Vushtrri Komuna: Vushtrri Për deputeten/in: Xhevahire Izmaku

  E nderuara deputete, znj. Xhevahire Izmaku po ju drejtohem juve e nderuar, pasi që edhe ju jeni e të njëjtës komunë, pra nga Komuna e Vushtrrisë. Unë dhe 74 familje tjera banojmë në Lummadh në banesat në të cilat para lufte kanë qenë refugjatët serb nga Kroacia, për këtë sigurisht se ju keni njohuri edhe më të mëdha. Në këto banesa jetojnë kryesisht familje të dëshmorëve, invalidëve, veteranëve por edhe familje tjera me kushte të vështira ekonomike. Në këtë kompleks që prej ndërtimit të tyre në vitin 1995, asnjë investimi infrastrukturor nuk është bërë. E vetmja lagje në Lummadh edhe në rrethinë që mungon ndriçimi, edhe pse llampat elektrike janë që nga paralufta, rrugët janë të dëmtuara, trotuaret gjithashtu, me një fjalë, nuk është investuar asnjëherë. Banesat në përgjithësi janë të demoluara për shkak të ndërrimit të shpeshtë, statusi i tyre është i parregulluar. Kërkesa ime do të ishte që të bëni diçka për këto familje dhe ta ngrisni në Kuvend si shqetësim. Me shumë respekt! 

 • 08/02/2019 Pyet: Mjeku Veterinare Komuna: Prizren Për deputeten/in: Nait Hasani

  I nderuar z.Hasani, Ju si Kryetar i Komisionit për Administratë të lutem a mund të na tregoni se si ka mundësi që në Ligjin për Paga, kategoria për Mjekët Veterinarë nuk gjendet fare aty marrë parasysh faktin që të gjitha kategoritë e tjera gjenden aty. Nuk e di se sa jeni i informuar por dihet se mjekët veterinarë kanë të njëjtën përgatitje shkollore sikurse mjekët e përgjithshëm. Gjithashtu duke marrë parasysh se mjekët veterinarë janë barriera e parë e cila parandalon shumë sëmundje. Shpresoj se do ta merrni parasysh këtë pyetje! Me respekt!

 • 08/02/2019 Pyet: Mjeku veterinare Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Armend Zemaj

  I nderuar z.Zemaj, kam respekt për punën dhe konstruktivitetin që tregoni në Kuvend marrë parasysh që i përcjellë vazhdimisht seancat plenare. E kam përcjellë edhe seancën kur u votua Ligji për Pagat dhe pyetja ime është kjo: Si ka mundësi që në seancën kur u votua Ligji për Pagat askush nga ju duke ju përfshirë edhe juve nuk keni diskutuar për një kategori e cila është shumë e rëndësishme në ruajtjen shëndetit publik dhe shëndetit të kafshëve në tërë territorin e Republikës së Kosovës, askush nga ju nuk pyeti se përse në këtë ligj nuk gjenden si kategori Mjekët Veterinarë? Me respekt!

 • 08/02/2019 Pyet: Visar Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje deputeti Kurti, pyetja ime ka të bëj me gjendjen jo të mirë të personave me aftësi të kufizuara. Ne si persona që i takojmë kësaj kategorie kemi mbetur në gjendje jo të mirë nga kjo keqqeverisja, me ç’rast unë si qytetarë i Republikës së Kosovës kam parashtruar kërkesë përmes emailit thuajse tek të gjithë ministrat, por që nuk kam marrë përgjigje nga asnjë. A mundeni ju të ndërmerrni diçka në këtë drejtim në Kuvend?

 • 08/02/2019 Pyet: Visar Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albulena Haxhiu

  Përshëndetje deputetja Haxhiu, pyetja ime ka të bëj me gjendjen jo të mirë të personave me aftësi të kufizuara. Ne si persona që i takojmë kësaj kategorie kemi mbetur në gjendje jo të mirë nga kjo keqqeverisja, me ç’rast unë si qytetarë i Republikës së Kosovës kam parashtruar kërkesë përmes emailit thuajse tek të gjithë ministrat, por që nuk kam marrë përgjigje nga asnjë. A mundeni ju të ndërmerrni diçka në këtë drejtim në Kuvend?

 • 07/02/2019 Pyet: hajredin Komuna: Ferizaj Për deputeten/in: Lumir Abdixhiku

  Përshëndetje deputeti Abdixhiku, pyetje ime ka të bëj me gjendjen e personave me sindrom down. Mendoj që ka nevojë për një ligj për këta persona, ku siç e dini i marrin vetëm 100 euro në muaj, por që nevojat e tyre janë më të mëdha dhe kjo shumë nuk i përmbushë as për së afërmi, a mund ta ngritni këtë çështje dhe të kërkoni rritje për këtë shtresë. Falemnderit!

 • 07/02/2019 Pyet: Festim rexha Komuna: Drenas Për deputeten/in: Albulena Haxhiu

  Përshëndetje deputetja Haxhiu, ju përgëzoj për punën e mirë që po bëni! Së fundi keni miratuar Ligjin për Pagat në sektorin publik, por sektori privat vazhdon të jetë shumë problematik. Ne që punojmë në këtë sektor, punojmë me orar të stërgjatur dhe paga që e marrim nuk e kalon shumën prej 180 euro. A keni mundësi të ndërrmerrni ndonjë inciativë brenda Kuvendit për këtë çështje?

 • 07/02/2019 Pyet: Edmond Komuna: Kamenicë Për deputeten/in: Lumir Abdixhiku Pyetje per dialogun

  I nderuari deputet z.Lumir Abdixhiku a mendoni se çështja e dialogut me Serbinë nuk po bëhet si duhet dhe cila palë është vendimtare për dialogun ekipi negociator me z. Ahmetin dhe z. Limaj apo presidenti Thaçi, dhe cili do të ishte mendimi juaj për korigjimin e kufijëve dhe a paraqet rrezik për Kosovën. Faleminderit. 

 • 06/02/2019 Pyet: Qendresa Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Shqipe Pantina

  Përshëndetje deputete e nderuar, uroj të jeni mirë dhe punët po ju ecin mirë! Kam një pyetje rreth ligjit të sapo aprovuar në Kuvend, Ligji për zyrtarët publik. Tek Ligji për zyrtarët publik, ajo çka po më intereson më së shumti (e di që gjatë sesioneve informuese që i mbante ministri i MAPL-së, e pati theksuar që me këtë pako eleminohet edhe një element shumë me rëndësi që ka qenë për të papunësuarit, e që është përvoja mbas diplomimit), po dua të më marrë një përgjigje konkrete. A është në këtë pako që ka kaluar në Kuvend dhe kjo pjesa e përvojës mbas diplomimit dhe që ka qenë një hendikep shumë i madh për profesionist, për të sapo diplomuarit dhe të diplomuarit po që nuk kanë arrit që të bëjnë përvojë mbas diplomimit dhe që janë penalizu nëpër konkurse në institucione publike. Nëse mundeni të më jepni një përgjigje definitive, sepse tek Ligji për zyrtarët publik ka qenë ajo pikë që e ceka dhe nëse vlen zbatueshmëria me ligjin e ri, a hyn në fuqi edhe kjo mbas 9 muajve apo hyn në fuqi menjëherë?

 • 06/02/2019 Pyet: Visari Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Dardan Molliqaj Pyetje per dialogun

  Përshëndetje z.Molliqaj, pyetja ime është kjo: A do të izolohej PSD-ja nga Edi Rama dhe politika e tij, nëse akuzat që ky i fundit ka gisht në korrigjimin e kufirit mes Kosovës dhe Serbisë dalin të vërteta? Këtë pyetje po e bëjë pas paraqitjes së juaj të fundit në emisionin Dialog Plus, ku e potencuat absurditetin e Albin Kurtit për favorizimin e Sali Berishës. Faleminderit, me të mira!

 • 05/02/2019 Pyet: Burim Komuna: Fushë Kosovë Për deputeten/in: Nait Hasani

  Përshëndetje i nderuar deputet,  a mundeni të na informoni në bazë të Ligjit të pagave sa është koeficienti për inspektorët tatimor në ATK, si dhe sa është shtesa - rrezikshmëria?

 • 03/02/2019 Pyet: Ruzhdi shabani Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Abdyl Salihu

  Përshëndetje deputeti Salihu, shqetësimi im ka të bëj më gjendjen e mjerueshme të punëtorëve në sektorin privat, ku në mënyrë flagrante shkelen të drejtat e punëtorëve duke punuar me orar të zgjatur, pa pushime vjetore dhe me paga shumë të ulta që nuk e kalojnë shumën prej 250 eurosh. Kjo shumë nuk e mbulon as shpenzimet më të vogla që i ka çdo familje, pagesat për ujë, rrymë e ushqim. Pse nuk po e ngritni këtë çështje në Kuvend, pse nuk ka një Ligj apo vendime për punëtorët e sektorit privat, Jam shumë i shqetësuar për pagat minimale në sektorin privat, mendoj që përgjgegjsia bie mbi ju si deputetë që të ndërrmerrni diçka.

 • 03/02/2019 Pyet: Fatmir Komuna: Drenas Për deputeten/in: Abdyl Salihu

  I nderuar deputeti z.Salihu, ju keni marrë më së shumti mbështetje në zgjedhje dhe më së shumti vota nga komuna e Drenasit dhe Skenderajt. A mund të më tregoni a keni adresuar ndonjë problem që i shqetëson qytetarët e këtyre dy komunave në Kuvendin e Kosovës?