Të gjitha pyetjet

 • 03/02/2019 Pyet: Fatmir Komuna: Drenas Për deputeten/in: Blerta Deliu-Kodra

  Përshëndetje e nderuara deputete znj.Blerta Deliu – Kodra, sipas të dhënave për shpenzimet e deputetëve në udhëtime jashtë vendit, shihet se ju keni pasur shumë udhëtime. Cilat kanë qenë rezultatet e takimeve të realizuara në kuadër të përmbushjes së agjendës Evropiane për Kosovën?

 • 03/02/2019 Pyet: Fatlum Komuna: Prizren Për deputeten/in: Kadri Veseli

  I nderuar z.Veseli, pasi që keni miratuar Ligjin për pagat në sektorin publik a nuk mendoni që në sektorin privat duhet ndërhyrje patjetër? Në sektorin privat janë aktiv afër 270 mijë punëtorë me paga shumë të ulëta duhet patjetër të vendoset në Kuvend sepse është çështje shumë serioze.

 • 03/02/2019 Pyet: Lulzim Hasani Komuna: Ferizaj Për deputeten/in: Andin Hoti

  I nderuar deputet z.Hoti, si qytetar dhe i ri i Kosovës dhe i kombit kosovar dëshiroj t’iu adresoj këtë pyetje: Në muajin dhjetor të vitit 2018, e kishim një debat për përkrahjen e rinisë në Qeverinë e Kosovës. Unë kam kërkuar që buxheti për rininë të jetë 25 milion euro në vit, ndërsa ju më premtuat që do të bëni të pamundurën që ky fond të realizohet andaj po kërkoj nga ju përgjigje lidhur me këtë premtim. Nëse është realizuar më dërgoni Ligjin dhe numrin e votave që ka marr ky projekt-buxhet dhe kur pritet të hyjë në zbatim, nëse nuk është realizuar ky premtim më tregoni ju lutem arsyet pse nuk është realizuar? Ju uroj gjitha të mirat!

 • 03/02/2019 Pyet: Muhamed Për deputeten/in: Elmi Reçica

  I nderuar deputeti Reçica, unë kam një pyetje për ju lidhur me gjendjen e punëtorëve në sektorin privat. Personalisht kam gjashtë vite që punoj në sektor privat dhe rroga që kam marrë për gjithë këto vite nuk e ka kaluar shumën prej 220 euro. Kur do të filloj Kuvendi dhe ju si deputetë të mendoni për gjendjen e punëtorëve në sektorin privat dhe të bëni diçka në këtë drejtim?

 • 02/02/2019 Pyet: Hajriz Komuna: Ferizaj Për deputeten/in: Blerta Deliu-Kodra

  E nderuara deputete znj.Deliu- Kodra, sa jeni të angazhuar që çështjen e liberalizimit të vizave ta procedoni në agjendën e Këshillit të ministrave të BE-së që mbahet në mars 2019? Dihet që Presidenca e BE-së në gjashtë muajt e parë të këtij viti do t’I kaloj Rumanisë, por në votimin e fundit në PE, shumica e eurodeputetëve rumunë kanë votuar PRO heqjes së vizave, edhe pse Rumania nuk e njeh shtetesinë tonë! A mendoni se me një lobim më aktiv nga ana juaj tek krerët e BE-së ju imponohet Rumanisë vendosja në agjendë e çështjes së vizave? Ju dëshiroj punë të mbarë dhe gjitha të mirat!

 • 02/02/2019 Pyet: Kreshnik Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Bilall Sherifi

  Përshëndetje i nderuar deputet z.Sherifi, kur do të bëhet Ligji për punëtorët në sektorin privat? Pasi që dihet se në sektorin privat ka shumë shkelje të të drejtave të punëtorëve, si në paga dhe në orar të punës. Sektori privat është më i shkelur dhe i lënë anash nga ana e shtetit, sa do që rriten pagat në sektorin publik kjo ndikon në mënyrë negative tek sektori privat sepse menjëherë ka ngritje të çmimit të artikujve e kjo ndikon në xhepin e qytetarëve të cilët punojnë në sektorin privat.

 • 02/02/2019 Pyet: Armend Buleshkaj Komuna: Istog Për deputeten/in: Hajdar Beqa

  Përshëndetje i nderuar deputeti Beqa, pyetja ime ka të bëj me shërbimin korrektues nuk gjindet në asnjë list në Ligjin për Paga. Jemi duke punuar në këtë institucion dhe kemi mbetur në hije krahasur me institucionet e tjera.

 • 02/02/2019 Pyet: Albert Komuna: Mitrovicë Për deputeten/in: Albin Kurti

  I nderuar deputet z.Kurti, pyetja ime ka të bëj me taksën e vënë nga Qeveria e Kosovës për mallrat serbe. Cili është mendimi juaj, a duhet ta mbajmë në fuqi, ta heqim tërësisht apo vetëm të pezullohet përkohësisht?

 • 01/02/2019 Pyet: Drilon Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje deputeti Kurti, shqetësimi im ka të bëj me problemet e jashtëzakonshme mbi zbatimin e kontratës kolektive në sektorin privat e cila nuk gjen zbatim askund. Ky është një problem tejet i madh dhe kjo është arsyeja se pse shumica e te rinjëve largohen nga ky vend. Ju lutem ta ngritni si çështje në Kuvend dhe të filloj një hetim mbi kompanitë të cilat e zbatojnë kontratën kolektive dhe cilat jo.

 • 01/02/2019 Pyet: Drilon Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Glauk Konjufca

  Përshëndetje deputeti Konjufca, pyetja ime ka të bëj me gjendjen e punëtorëve në sektorin privat. Problemi më i madh në sektorin privat qëndron tek zbatimi i kontratës kolektive, pse nuk ka reagim nga deputetët e Kuvendit kur dihet se kjo është problematika më e madhe e gjithë sektorit privat?

 • 31/01/2019 Pyet: Jehona Krasniqi Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Sami Kurteshi

  Përshëndetje i nderuar z. Kurteshi, pyetja ime është në lidhje me rritjen e pagave të bashkëpunëtorëve profesional në Këshillin Gjyqësorë dhe Prokurorial. Nga disa raporte që kam lexuar nga shoqëria civile, kam parë se keni ngritur zërin që bashkëpunëtorëve profesional të këtyre dy institucioneve t'iu rritet paga. Pyetja është kjo, çka ka ndodhur me rritjen e pagave për këta bashkëpunëtorë profesional, pasi që është diskutuar në Komisionin për Legjislacion që të ketë rritje pagash për këtë kategori, apo jo? Shpresoj të marr përgjigjen e pyetjes sime!

 • 31/01/2019 Pyet: Besart Hoti Komuna: Rahovec Për deputeten/in: Fidan Rekaliu

  Pse nuk po zbatohet Ligji për ndalimin e pirjes së duhanit në vende të mbyllura (kafene, restorante, hotele). Ne që nuk e konsumojmë duhanin po kemi probleme të mëdha. Ju lutem të bëni presion tek Qeveria dhe inspektorët!

 • 31/01/2019 Pyet: Driton Për deputeten/in: Nait Hasani

  I nderuar, fillimisht dëshiroj t’iu përgëzoj për punën që keni bërë në lidhje me Projektligjin për paga. Me sa kam mundur të përciellë punën e këtij komisioni, të gjithë anëtarët kanë qenë shumë konstruktiv. Në draftligjin që ka kaluar në lexim të parë për policinë e Kosovës, shtesat kanë qenë deri në 50 %, ndërsa tani qenkan ulur në 40 %. Përse është bërë kjo ulje? Konsideroj që nuk është e drejtë sepse rrezikshmëria është shumë e lartë në ketë profesion! Shpresoj që do keni mirëkuptim dhe të ngritni këtë shqetësim.

 • 31/01/2019 Pyet: Agim Për deputeten/in: Avdullah Hoti

  I nderuar, a do të votoni Projektligjin për paga në seancën e datës 02.02.2019? Me respekt!

 • 30/01/2019 Pyet: salo Komuna: Gjilan Për deputeten/in: Milaim Zeka

  Përshendetje i nderuar, pyetje ime është se a e dini se çka po ndodhë në Kolegje-Universitete private me procesin arsimor apo me thënë më ndyshe fabrika e prodhimit të diplomave, ku nuk është fare me rëndësi a mëson ose jo. Me rëndësi është që ti ta paguash vitin dhe nuk ka rëndësi akalon në provime ose jo gjithsesi do të diplomohesh. Ku si i diplomuar me bachelor apo master, do hysh në punë si edukator/e, mësues/e në ndonjë pozitë udhëheqëse në ndonjë institucion publik. E gjithë kjo ka një pasqyrë që çdo gjë ka ngecuar me fajin se në këto institucione private e që edhe unë kam qenë pjesë e AAB-së, te tillë stutent studiojnë e të tillë diplomojnë.